De Banneuxkes op Saint-Corniche

 

De Banneuxkes op Saint-Corniche

De Banneuxkes bestonden 5 jaar!!!

Er was feest in de barak. Onze groep was uitgegroeid tot een hechte vriendenkring van 40 personen.
Iedereen werkte voor hetzelde doel, we trokken allemaal aan hetzelfde zeil. Dit jaar zouden we er iets speciaals van maken!!
We hadden een trouw publiek opgebouwd en dat moest dit jaar beloond worden. We begonnen te repeteren aan de klucht "Glazen bol en Koffieprut" van Hilda Vleugels wat vakkundig omgedoopt werd tot "De banneuxkes op Sainte-Corniche".

Voor ons publiek zal dit stuk tot het eind van de datgen door het leven gaan als het stuk "met de caravans".
Inderdaad, de decorploeg onder leiding van Freddy Janssens had een knap staaltje van bouwkunst geleverd.
Er stonden op onze kleine scène 3 prachtige caravans om een ideale en kluchtige vakantiesfeer op te roepen.

Iedereen van het gezelschap had wel iets gedaan. Gaande van een sticker geplakt of een patroon geschilderd op het decor tot en met smeren van toastjes voor de receptie.
Dit stuk was ideaal om een jubileum in te luiden. We kregen ook een nieuwe regisseur.

Gerry Cracco werd aangezocht om onze regie te doen. Gerry was toen pas bekend bij "Familie" en de Banneuxkes zullen het geweten hebben. Er werd een heuse tentoonstelling opgezet en na de première was er een receptie voor het aanwezig publiek.
Er werd veel gelachen op de repetities en in het stuk maar het mooiste moment was toch bij de laatste voorstelling van de banneuxkes op Sainte-Corniche....: De zaal was ijzig stil.

De 3 mannen gingen naar de waarzegster. Madame Blanche riep haar overleden echtgenoot Gerard op. De echtgenoot klopte met zijn jeneverfles op de grond en de 3 mannen bibberden van de schrik. Totdat Wim zei: "Hoor wie klopt daar kinderen?" Jan kon zijne lach niemeer inhouden en Rudy moest ook pitsen. Door het gebulder in de zaal die zagen wat er aan het gebeuren was kon Jan zijn lach helemaal niet inhouden en kreeg hij de slappe lach. Met alle gevolgen vandien....

In regie van Gerry Cracco