Ambras enne 't hinnekot

Kennen jullie dat gevoel ?

Je staat op, je vind je pantoffels niet, de kat laat je struikelen, het koffiezakje scheurt door, enkel beschimmeld brood in de broodtrommel, …. Kennen jullie dat gevoel? Je hebt zo naar dat ene vrije dagje verlangd, komt de buur, vrienden, familie, ….op visite . Kennen jullie dat gevoel?

Je hebt een leugentje om bestwil verteld, maar door omstandigheden begint dit allemaal een eigen leven te leiden. Vervelend hé! Wel schudt bovenstaande ingrediënten eens goed door elkaar, voeg er een stuk of zes deuren aan toe. Af kruiden met een laagje verf en white spirit en laten sudderen in een gulle lach.

Ik ben er zeker van dat niemand graag in de pantoffels van Michel zou staan als hij zo dadelijk zijn ogen opendoet. Wat eerst als vervelend en ongemakkelijk begint, zal zich in een ijl tempo ontwikkelen tot een dag om zo snel mogelijk te vergeten.

Als jullie straks naar huis gaan, wees voorzichtig en kijk voor alle zekerheid eens achter elke deur of er geen werklui, geestelijken, minnaressen of ex-lieven verborgen zitten!