't liëp oe.e t de hand obbe bèrregerleke stand

Men zegt wel eens van ambtenaren dat ze het werken niet hebben uitgevonden?

Misschien is dit wel zo, misschien ook niet. Harry, Frank en Bruno zijn ambtenaren die "werken" op de burgerlijke stan. Zij hebben elk hun eigen manier om zich bezig te houden. Toch moet er af en toe gewerkt worden, zeker wanneer de bazin Claire in de buurt is. Zij heeft zo haar eigen methode om de heren aan het werk te houden.

Als dat dan nog niet lukt is er nog altijd mijnheer de schepen. Die is op zijn beurt erg zenuwachtig omdat er een controle van Binnenlandse zaken is aangekondigd. Gelukkig is er nog Polleke, die in het archief werkt, die ervoor zorgt dat iedereen het juiste dossier op het juiste moment krijgt.

Polleke wordt dan weer op het rechte pad gehouden door zijn mama, die een oogje in het zeil houdt. Wanneer er dan ook nog een zakenvrouw op de proppen komt die graag een miljoenencontract in de wacht wil slepen en dit doet op een niet zo zuivere manier, dan zou daar wel eens miserie van kunnen komen.

Maar alles wordt heel proper gehouden door Liza de poetsvrouw, die als het even kan ook nog helpt om Veerle en Robin getrouwd te krijgen. Zo, ik denk dat alles nu wel heel duidelijk is, hoe het eraan toe gaat op de burgerlijke stand, of toch niet???????????

Wat in ieder geval wel duidelijk is: " Het loopt uit de hand op de burgerlijke stand".  


Jeneverfeesten