Robin Hoet

De Banneuxkes speelden tijdens de jeneverfeesten “Op Ziek No’t Hè.llig Stīēpke” (Op zoek naar het heilig stoopke)

In het Hasselt van de Middeleeuwen werden veel oorlogen uitgevochten voor macht en bezittingen. De koningen van weleer hebben tijdens het drinken van een lekker Hasselts drankje, besloten de strijdbijl te begraven. Symbool voor deze afspraak was het begraven van het Heilig stoopke, een gouden stoopke, dat zeer begeerd was bij andere machthebbers. Veel ridders zijn nu nog op zoek naar het heilig stoopke. Prinses Krisje en hofdame Coletta vinden per toeval het gouden stoopke.

Koningin Saranda en Koning Willem worden erbij gehaald, maar weten geen raad. Wachter Ron wordt dan belast met een zoektocht naar Heks Lorelei. De heks zou weten wat er moet gebeuren met diegene die het stoopke vindt. Gelijktijdig komen twee ridders, Eburon en Alexis voorbij, zij zijn op zoek naar hetzelfde stoopke.

En alsof dat nog niet genoeg is, zal een echte kikker het pad kruisen en wordt prinses Krisje verliefd op een ridder die.....niet voor prinsesjes is. Hoe gaat het nu verder? Wat gebeurt er met het stoopje? Is het behekst? Zal heks Lorelei de oplossing vinden?

En gaat de verliefdheid van prinses Krisje over.  


Virga Jesse feesten


Op Ziek No’t Hè.llig Stīēpke