As 't mar e pie.melke hèt

Foto's van André Gielissen

 Ook homo’s en lesbiennes, met een strikje of zonder, willen graag baby’s.

Maar hoe moeten ze het aan boord leggen? Kindjes kan je niet zomaar kiezen in een vitrine. Doch deze lesbo koppeltjes willen er graag eentje met een piemelke! Adopteren is dan de boodschap, maar wat zegt de adoptie inspectrice? En wat als moeders er zich mee moeien!

Partnerruil of zijn er nog andere oplossingen? Samen hebben we hard gewerkt aan deze productie, met veel enthousiasme en inzet, maar ook met veel pret. Het stuk is ondeugend, grappig, maar vooral plezant en heeft lachen tot doel. Het zijn vooral de spelers, maar ook het bestuur en technici die ik wil bedanken, want het vertrouwen en een fijne samenwerking maakt het verschil.

In een regie van Yvette Bottu


Zjenever brienk (h)esseliëre en Zonhoveniëre trèk bèè mekaa.ndre

Foto's van André Gielissen

Jarenlang werd er strijd gevoerd tussen de boeren van Hasselt en Zonhoven. Een grenspaal scheidde hun grondgebieden van elkaar, maar die paalsteen zorgde dikwijls voor grote geschillen tussen twee families. Zo wordt dochter Chris van Jules en Emma verliefd op de zoon Jan van Maurice en Georgette. De ruzie laait hierdoor weer hoog op tussen Hasselt en Zonhoven. Maar dit keer trekken de vrouwen de broek aan, en organiseren met de hulp van een zuster een wedstrijd tussen Jules en Maurice. De burgemeester van Hasselt en de champetter houden alles in het oog tijdens de wedstrijd. Jules moet jenever drinken van Zonhoven en Maurice krijgt Hasseltse jenever te drinken. Beiden vallen gelijktijdig om en Chris en Jan kunnen dus trouwen. Achteraf werd er door iedereen gefeest. De Paalsteenborrel en de vieuxsysteem van Wissels werden rijkelijk geschonken aan het publiek. Bedankt aan de sponsors.